Graag willen we jullie onze club hier even voorstellen. Daarvoor gaan we uiteraard eventjes terug in de tijd en geven we ook wat meer toelichting over het heden, maar niet te lang hoor. We zouden niet willen dat jullie slaperig worden van onze website te bezoeken 😉.

Vooraleer we kunnen staan waar we nu staan met onze club zijn er al heel wat watertjes doorzwommen. In een heel ver verleden leidde de club al een eerder leven onder de naam BMCA (Belgian Mustang and Cougar Association). Maar dat is ondertussen al heel erg lang geleden en om eerlijk te zijn weten wij daar ook niet zo heel veel van.

Op 15 juli 1996 werd dan de Belgian Mustang and Cougar Club (BMCC dus) boven de doopvont gehouden. Dikwijls krijgen wij de vraag: ‘Waarom toch een combinatie van deze twee wagens?’ Wel de uitleg is eigenlijk tweedelig:

de club had twee oprichters: eentje reed met een Ford Mustang en eentje met een Mercury Cougar
de Mercury Cougar en de Ford Mustang zijn eigenlijk allebei gebouwd op hetzelfde soort chassis

Neem deze twee zaken samen en je hebt direct een heel relevante uitleg voor de oprichting van onze club. Dus neen het heeft niets met menselijke Cougars te maken 😉.

Doorheen de jaren is de BMCC geëvolueerd van relatief kleine club tot de grote familie die ze nu is. En als we zeggen ‘familie’ dan is dat ook in die exacte betekenis. We delen allemaal dezelfde passie en liefde voor onze bolides, maar het gaat verder dan dat. Uit de samenhorigheid en gedeelde interesses hebben wij al vele vriendschappen weten ontstaan.

Respect voor elkaar (en elkaars wagen) is één van de stokpaardjes van de BMCC. Heb je een Mustang of Cougar van een ‘populaire’ generatie of juist niet? Heb je een 4 cylinder, een 6-in-lijn, een V6, een V8 of een elektrische? Heb je een wagen ‘met nog wat werk aan’ of een ‘tot in de puntjes’ gerestaureerde wagen? Of heb je misschien zelf (nog) geen Mustang of Cougar? Voor ons maakt dat allemaal niets uit… bij ons staan de passie en de vriendschap centraal.

BMCC… It’s not just a club… it’s family!
Back to Top